Klantenservice
|
03/375.48.65
|
info@bouwjekast.be
|
Inloggen
0.00

Opmeten

Instructies

De afmetingen die we nodig hebben om een kast op maat te maken zijn;

de beschikbare hoogte, breedte en diepte..

 •  

Hoogte

 • Indien de kast moet afgewerkt worden tot tegen het plafond, hebben we de hoogte nodig tussen de vloer en het plafond. 
  • Om de hoogte te bepalen van de sluitlat tussen de kast en het plafond, moet er rekening gehouden worden met eventuele obstakels die het opendraaien van de kastfronten kunnen belemmeren (verlichtingsarmaturen,..)
  • Wij houden steeds rekening met een plint onderaan van 10cm. De hoogte van het kast element komt overeen met de gemeten hoogte tussen vloer en plafond -10cm (plint) en de gekozen hoogte van het sluitstuk bovenaan
  • We raden aan om deze hoogte op verschillende plaatsen te meten
 • Indien de kast niet tot tegen het plafond moet komen, hebben we de gewenste hoogte nodig van de afgewerkte kast 
  • Wij houden steeds rekening met een plint onderaan van 10cm. De hoogte van het kast element komt overeen met de gemeten hoogte tussen vloer en plafond -10cm (plint) en – 18mm (de dikte van het bovenblad)

Breedte

 • Kast tussen 2 muren
  • Maat nemen op verschillende hoogtes. Op deze manier kan je nagaan of de muren recht lopen
  • Ook de maat nemen op de diepte van de kast (wordt de kast 60cm diep, dan best ook de breedte controleren op 60cm van de achter muur)
  • Nakijken of er links of recht geen obstakels zijn die in de weg staan voor de kast of het openen van de fronten (radiator, gordijnen,…) . om dit te vermijden , kunnen de zijdelingse passtukken aangepast worden in de configurator
 • Gedeeltelijk vrijstaande kast (links of rechts vrijstaand)
  • De gewenste breedte opmeten
  • Aan de zijde waar de kast tegen de muur staat nakijken of er geen obstakels zijn (zie opmeten kast tussen 2 muren)
 • Vrijstaande kast
  • De gewenste breedte opmeten

Diepte van de kast

 • De gewenste diepte van de kast is afhankelijk van de gewenste opbergcapaciteit en de beschikbare ruimte
 • De diepte die u kunt ingeven is de afstand van tegen de muur tot de afgewerkte voorkant van het front van de kast. Als u de bruikbare binnen diepte wil bekomen moet je van de totaal maat 6cm aftrekken. Dit wil zeggen, een kast met een bruikbare binnen diepte van 60cm is afgewerkt , vanuit de muur gemeten 66cm diep.
Bouwjekast
Bouwjekast
14 Google recensies
Filip Hufkens
Filip Hufkens
2024-04-01
Perfecte afwerking van het bouwpakket ! Duidelijke instructies. Trek voldoende tijd uit om de kast(en) te monteren en volg de instructies nauwgezet. Blij met het resultaat.
Shiny Lauryssen
Shiny Lauryssen
2024-03-22
Mooie kast, goed materiaal, maar geen duidelijke handleiding... Enkel foto's van de onderdelen maar geen uitleg erbij.
thomas d
thomas d
2024-03-11
2 maanden geleden hier 2 kasten gekocht. Heel tevreden over alles eigenlijk. Communicatie ging vlot, levering ook. De kast is van goede kwaliteit, heel handig montagesysteem (kast van 350 op 240 was geïnstalleerd op een goeie 2 uur), goede handleiding en mooie grepen. Ik zou hier zeker nog kasten kopen. De afwerking bovenaan en onderaan heb ik nog niet gedaan. Eens dit in orde is voeg ik nog een foto toe.
Paul Herremans
Paul Herremans
2024-01-17
Zeer goede kwaliteit, volgens plan succesvol gemonteerd. Alles goed waterpas gezet met als resultaat dat bij het monteren van de deuren hieraan niets moesten bijgeregeld worden en deze perfect gelijk stonden. Zeker aan te bevelen!
Ramon Perales
Ramon Perales
2024-01-16
Super heel degelijke kwaliteit, wij zijn heel tevreden
Renaat Van Dyck
Renaat Van Dyck
2024-01-16
Alles perfect gezaagd en afgeplakt Makkelijk te monteren Kast kon niet met de configurator samengesteld worden Ff langs geweest en t werd opgelost Prijs kwaliteit zeker de moeite 3de kast die ik er bestel; altijd goed
geert kesselaers
geert kesselaers
2024-01-16
Mooie kas, stevig materiaal.Duidelijke papieren voor installatie van de kasten
Peter Sas
Peter Sas
2024-01-16
Top service met kwaliteitsmateriaal. Kasten waren eenvoudig te monteren. We gaan de kasten op onze logeerkamer en thuiskantoor zeker ook terug bij jullie bestellen.
Karen Verbiest
Karen Verbiest
2023-08-28
Om onze zolder meer functioneel te maken hadden we een enorme nood aan degelijke kastruimte. Initieel stond alles wat overal en was een bijkomende functie zeer lastig. Door het zelf online te kunnen uittekenen, kon ik het volledig aanpassen naar onze wensen. We pasten de diepte van de kasten aan op onze opbergbakken waardoor alles heel efficiënt weggeborgen maar ook kon teruggevonden worden... Heerlijk! Een handige harry zijn is wel een meerwaarde maar niet onoverkomelijk. Blij om nu eindelijk een extra logeerkamer te hebben!
hans soetemans
hans soetemans
2023-07-09
De hoogste kwaliteit voor een meer dan correcte prijs! Instructies zijn zeer helder, je merkt duidelijk dat ze bij Bouwjekast weten waar ze mee bezig zijn en geven je het nodige advies. Absolute aanrader!

Openingsuren

Maandag tot donderdag: 08.30 - 12.00 uur en 13.00 - 17.00 uur

Vrijdag: 08.30 - 12.00 uur en 13.00 - 16.00 uur

Zaterdag en zondag: gesloten

Contactgegevens

Kantoor Zandhoven
(geen toonzaal)

Melkerijweg 8
2240 Zandhoven
03/375.48.65
info@bouwjekast.be

Nieuwsbrief

Veilig online betalen

© 2024 - Bouwjekast
WEBSITE ONTWERP EN ONTWIKKELING DOOR
BRANDWOLVES.BE